Sayfalar

28 Nisan 2011 Perşembe

Iphone DFU Moduna Nasıl Alınır?


Öncelikle DFU Mode'un açılımının ne olduğunu merak edenlerin bu meraklarını gidermek için "Device Firmware Update" olduğunu belirterek bu işlemin iphone cihazlarda nasıl yapılacağına değinelim. DFU mod, iphone cihazlarımızın yazılımını onarmak için kullandığımız bir uygulamadır, yahutta telefonumuza farklı bir firmware yükleyeceksek telefonumuzu bu moda almamız gerekiyor. iTunes uygulamamızı çalıştırarak bu işlemin nasıl yapılacağına hep beraber bakalım.




Resimde de net bir biçimde gördüğümüz gibi, kullanacağımız iki buton var bunlardan bir tanesi menü tuşu da diyebileceğimiz "Home" butonu bir diğeri de telefonumuzu açıp kapamaya yarayan güç butonu... Telefonumuzu DFU moduna almak için bu iki tuşa aynı anda basıyor ve 10sn. kadar basılı tutuyoruz. Ardından bu süre sorununda da parmağımızı açma/kapama butonundan çekiyoruz ama "Home" yani menü butonuna basmaya devam ediyoruz. Zaten belli süre içinde bilgisayarımız tepki verecek olmasına rağmen 10sn. daha basılı tutup parmağımızı bu butondan da çekiyoruz.


iTunes uygulamamızın uyarısı olan bu uyarı geldiğinde telefonumuz artık bakım/onarım moduna (DFU Mode) alınmış olacak. "Ok" butonuna basıyoruz ve ekranımız normal olarak kararacak. İşte bu durumdan sonra restore seçeneğini kullanarak istersek varolan restore dosyasıyla telefonumuzun yazılımını yeniden yapabilir yahut klavyemizdeki "shift" tuşu ile beraber restore butonuna basarsak farklı bir "restore firmware" dosyasını seçip telefonumuza kurabiliriz

Telefonunuza ait restore firmwareleri görmek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder